Fredagen började med ett besök av herr Migrän

Men han fick inte stanna längre än till kl 14 ungefär.
Jag åt lunch i form av gårdagens rester, spagetti o Johans köttfärssås. Mumma!
Johan kom hem o vi funderade på vad vi skulle göra idag. Kanske äta med Johans kompis o hans tjej, eller liknande. Inget av det blev inte av. Alla ville vara själva o vi är sällskapssjuka. Så nu ska jag o Johan oxå vara själva med varandra:D.

Kvällen kommer att bestå av middag på någon av stadens restauranger med lite tillhörande dryck.(troligtvis i form av coca cola) Sen köper vi väl lite chips o gott o chillar framför projektorduken med en film.

Det är inte fy skam det heller ska ni veta. Johan är ett utmärkt sällskap!

Imorn jobbar jag delad tur i hemvården. Johan ska skotta snö i Götene hos sin mamma. Vi får se om vi orkar göra något sen när jag kommer hem 21.30. Troligtvis inte.

Så ytterligare lite information av vad jag gör en helt vanlig dag, i Lidköping.

Kram

Snö här i Lidköping

...rullar livet på. Det har äntligen slutat snöa och solen tittar fram då o då. Var ute o gick här om dagen runt lunch och solen lyste så starkt o himlen var så blå att jag fick "fjällenvibbar". Ni vet när man tar en paus från backen o ska gå till ica o handla eller gå till backstugan för att äta lunch. Jag ville sätta upp mina skidor o lägga stavarna över bindningarna o bara sätta mig i solen o sola!!!
Men jag hade varken skidor eller stavar o även om jag hade haft det så hade det nog sett konstigt ut här i en park i Lidköping.

Det är längesen jag var i fjällen nu. Jag saknar att åka skidor. Min mamma var där för ett par veckor sen o här ser ni min mamma njuta av allt vad Sälen har att erbjuda.Mamma spetsar den varma cholkaden med Jäger.

Det får en att minnat o längta tillbaka... Nästa år då SKA jag åka skidor!

Det snöar ganska mycket.

Jag har faktiskt aldrig i hela mitt liv varit med om att det har snöat så här mycket på en gång. Vi kom knappt ut genom dörren igår för det var ca 70 cm snö utanför.

Jag fick slänga mig raklång för att Johan, som inte hade termokläder skulle kunna komma ut. Det har verkligen varit kaos här i Lidköping. På ställen där snön ligger orörd kan det vara upp till 1,5m snö och på många ställen kan man inte gå på trotoarer utan måste gå på vägen för att komma fram.

VI tog en promenad i vinterkaoset igår. Man såg nästan ingeting för snön blåste in i ögonen om man tittade farmåt. Just nu verkar det som om det är snöuppehåll men SMHI har varnat för mer snö i em o ett dygn framåt till att börja med. (fortsätta med)

Jag är ganska känslosam idag o igår. Kärleken bubblar inom mig o jag skulle vilja krypa in i Johan för att kunna vara så nära honom som möjligt. I morse kände jag att jag höll på att börja gråta för att det känndes så mycket!

Jag är så tacksam över allt som Johan gör för mig. Utan honom hade livet varit bra trist. Han är underbar o jag älskar honom så mycket! Jag går ju igenom en ekonomisk kris just nu o han finns alltid där för mig o stöttar o pushar på mig. Saker blir gjorda o han tror på mig. Jag vill så gärna ha en framtid med honom så jag jobbar hårt för att få ett fast jobb. Så vi kan köpa bil o hus. Så att vi ska kunna ha råd att ha en framtid tillsammans. För även om vi har det jobbigt ibland, men vilka har inte det, så har jag en underbar man som älskar mig. Vad mer kan man begära egentligen?

Det skulle väl vara lite vänner här i staden dock. Så att han kan få vara ensam med sina vänner o jag kunna vara ensam med mina. Nu blir det inga såna tillfällen om inte en av oss åker bort. Jag hoppas att jag ska kunna åka till Gbg nästa helg o få lite paus med mina vänner.

Nu ska vi gå o äta...hämta mat på grillen. Ekonomisk kris o ändå så får man lyxa till det med hamburgare från grillen. Tack vare min älskade Johan!!




Hejsan hoppsan

...som Karlsson brukar säga.
Själv är jag varken tjock, halvflint eller har en propeller på ryggen (som förresten är väldigt liten för att tjocka Karlsson ska kunna flyga med den!)

Så... jag säger nog bara ett helt vanligt tråkigt hej.

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen igen. Det var jobbigt. Mitt hjärta slår alltid superfort när jag håller på o fyller i papper. När det ska skickas papper är jag alltid rädd att jag ska skicka fel papper i fel kuvert o att jag ska skriva fel adress. Det har aldrig hänt men jag dubbelkollar allt 100 ggr o frågade t.o.m Johan om jag hade skrivit samma adress på kuvertet, som det som stod på pappret att jag skulle skriva. Nojja!!!

Skickade idag då oxå in mina första a-kassepapper. Det ska bli spännande o se hur lång tid det tar innan man får de pengarna. Enligt rykten o Nyhterna på tv ska det ta ca 3 månader. Jag lovar att hålla er uppdaterade. För mitt liv är såååå spännanden just nu.

Annars jobbar jag på en massa. Nästan heltid får jag ihop som det ser ut just nu. Men det kommer ju inte att komma för än nästa månad o då är det en sablans massa utgifter att betala. Vi måste till exempel köpa en bil.

De som har lägenheten som jag hyr i Gbg har kanske en kompis som kan hyra den den sista månaden så att jag slipper den utgiften i alla fall. Det hade varit en lifesaver!!! Jag håller tummarna varje dag o hoppas att Karin ska skicka ett glatt mail där det står glada nyheter om det. Men med min vanliga otur kommer det väl skita sig oxå.
Ja ä int´bitter!

På väg från arbetsförblablabla så fotade jag lite Lidköping.



Nu ska vi hitta på något att äta.
hejdå alla glada

Tack för svaret. E

Jag vet att det bara är genom en polisanmälan som man kan få fram hemadresser. Som vi diskuterade när ni hade köpt den där mobilen (tror jag det var) på internet o inte fick den sen.

Eftersom dina kommentarer innan har samma ip-adress, är sannolikheten att det är du igen väldigt hög, även om du skriver "anonym".

Jag hade uppskattat att du hade skrivit ditt namn istället för att skriva "anonym". Då hade jag vetat att det var du som ville mig väl. Inte en vän som känner att hon måste skriva i "anonym" för att hon kanske inte vågar stå för anklagelserna.

Du är förlåten:)

Tänk dig för nästa gång. Så kanske du slipper anklaga vänner för bedrägeri som slutar med polisanmälningar. Att göra falska anklagelser som dessa är straffbart det med ska du veta.

Det är väldigt obehagligt att bli anklagad för brott man inte begått. O därför reagerade jag så starkt på detta som jag gjorde. Hade jag inte kollat igenom tidigare kommentarer hade jag inte vetat att det var du o kanske gjort en anmälan. Nu vet jag att det är du o därför förstår jag att du inte visste o inte ville mig illa.

Hoppas du har det bra i alla fall o att vi lägger detta bakom oss.

Mvh/ Elin

Läser nyheter då & då.

Ja jag har börjat göra det igen. Det är faktiskt jobbigt.

Jag har på något sätt bojkottat nyheter i många år. Dels för att det händer så mycket skit i världen att jag inte vill veta det. För jag mår faktisk sämre av att veta att folk far så illa. Om jag lever i min lilla bubbla o tror att allt är bra bara för att allt är bra med mig o de jag bryr mig om, så mår jag lite bättre.

Jag märker ju bara på min mamma hur hon reagerar när hon läser eller ser något på nyheterna som innehåller en kvinna i 25-30 års åldern i södra sverige. Då blir hon galet orolig o måste ringa o kolla så att jag mår bra. Får hon då inte tag på mig på en gång så kan jag garantera att mamma då blir bombsäker på en gång att det är jag som råkat illa ut. Fy fan vilken hemsk känsla! Det skulle jag inte klara av.

Här om dagen ringde mamma o sa. Så...nu Elin...(suckade o lät lite uppgiven) nu kan vi ta det här då...
(mina tankar börjar snurra!!! Vad har hänt! Har mormor blivit sjuk igen? Är hon på sjukhuset igen eller är det kanske Pelle?)

Mamma fortsätter: Nu kan vi ta det här med hur man lägger in belder på Facebook.
Åååååååh jag höll på o dö ju! Fy fan att känna så!

Varje gång jag ser på nyheterna så tycker jag att det är hemskt. Jag tycker synd om de som drabbats o jag blir så ledsen att jag inte har råd att skänka pengar till Haiti eller annan pågående katastrof. Jag får dåligt samvete över att jag sitter här i min trygghet i lilla landet lagom o har det bra.

Såg idag ett inslag om en kille som fotat och videofilmat med sin mobil,
klicka här, hur två poliser använde övervåld mot någon kille i tunnelbanan. De var civilare o unga o jag tänkte dirrekt på Boye. Mies kille. Värsta känslan...Tänk om det mot all förmodan skulle vara HAN! Då mår jag dåligt lite tills jag tagit reda på vilka det var.

Tyvärr får jag bara mer o mer dåliga erfarenheter av poliser nu får tiden. Speciellt om man kollar på nyheterna. Våldtäktshärvor och misshandel, av de som ska skydda oss in i det sista. De som ska vara på vår sida o se till att lagen efterföljs, är förrövarna! Självklart är det även "vanliga" människor som oxå begår brott, men steroityperna försöker man ju undvika. Ska man nu behöva undvika steriotypen Polis?

Jag längtar efter den dagen så det inte finns några nyheter längre! Den dagen kommer ju alldrig komma, men man kan ju alltid hoppas.

Nej till Nyheter!!!

Kära lilla du

Nu får du ju ge dig! Är du verkligen så dum att du inte kan skillnaden på Skattemyndigheterna och Försäkringskassan? Låt mig förklara en gång för alla hur verkligheten, där jag bor och uppenbarligen inte du, ser ut.

Om man är inskriven på Arbetsförmedlingen, är man skylldig att ta de jobb som man erbjuds, i HELA Sverige. Nu råkar det var så att jag fått jobb i Lidköping trots att jag har en lägenhet i Gbg. För oss som måste jobba på annan ort o fixa bostad i den orten man jobbar på, finns stödet "arbete på annan ort" avdraget från Skattemyndihteterna.
Den är helt laglig och ingen kan klaga (förutom du då som tror att detta har att göra med att vara oärlig och utnytja system eller bedrägeri).

Jag har gjort avdraget 2 ggr tidigare då jag arbetat på annan ort och till och med fått hjälp på Skattemyngiheten att fylla i blanketterna korrekt. Jag vet vad som är lagligt och inte. Det spelar ingen roll om jag säger att jag ska flytta hit sen när mitt kontrakt på lägenheten i Gbg går ut. Så länge jag betalar hyra där och jobbar här, har jag rätt att göra avdrag. Tills jag skriver mig i denna staden istället.

Så nu vore jag tacksam om du slutade kommentera mig som om jag vore kriminell eller en bedragare. Du kan inte rå för att du inte är smart o kan skillnaden mellan Skattemyndigheterna och Försäkringskassan men för att göra ditt liv lite lättare...tänk så här.

Skatt
emyndigheterna = Skatt-pengar till staten-ca 30% av min lön betalar jag i skatt osv.
Försäkringskassan =Försäkringar, betalas ut om du gjort illa dig, är sjukskriven, VAB:ar osv.

Slutsatsen är att den ena betalar du -och den andra betalar dem.

Hoppas jag förenklat ditt liv lite nu och att du slutar att ringa till Skattemyndigheterna NÄR du i fortsättningen tänker vara hemma  för "Vård av sjukt barn".

Det är ju inte dirrekt så att jag inte vet vem du är. Även om du nu tycker det gagnar dig att ibland skriva "anonym" eller så. Din IP-adress syns nämligen varje gång du kommenterar något i bloggen.
Trevlig helg dock önskar Elin

frågor...?

Om man står på ett tåg som går i 100km/h och avfyrar ett gevär. Hur fort åker då kulan?
Detta diskuterade vi o kom inte fram till något.

Johan frågade då oxå: Om man har ett flygplan i luften fullt med duvor och alla duvor börjar flyga samtidigt. Blir planet lättare då?

Vad dricker fiskarna när de festar? O blir de föresten törstiga överhuvudtaget?

Detta funderar vi på...:D

Arbetsintervjuer kan erbjuda en hel del udda frågor ibland, aftonbladet har listat de 15 konstigaste. Jag tänkte svara på dom.

1. Vilken gravsten skulle du välja?

Jag hoppas nog att mina nära o kära väljer gravsten åt mig. Att välja en själv känns lite makabert.

2. Skulle du kunna tänka dig att ha kjol på dig på jobbet en dag i veckan (frågan ställd till en man)?

Om jag vore man skulle jag kanske kunna tänka mig att bära kjol. Om kvinnorna den dagen bar byxor. O det borde ju inte vara så svårt att få dem att göra det.

3. Vad använder du för preventivmedel?

Kondom när det behövs.

4. Har du en massa fräckisar på lager som du kan berätta? För den som inte kan det tål inte mycket och då passar den inte här.

Nej men om det krävs kan jag nog bunkra upp ett lager. Dock skrivet på en lapp eftersom jag inte kommer ihåg historier annars.

5. Och hur mycket hade du tänkt dig gå ner i vikt? Hur ser din plan ut för detta?

Hahahahahaha...ingenting. Min plan är väl att fortsätta skratta när jag får den frågan.

6. Kan du hantera ett hagelgevär bra?

Nja...jag har tittills bara skjutit med luftgevär och låt mig skryta lite med att säga: I kicked ass!!!

Har man då hagel i bössan, som är massor med kulor i en, så skulle jag väl garanterat träffa "målet".

7. Jaså, du sjunger. Kan man få höra ett smakprov?

Det kanske går att ordna på någon personalfest eller om du spionerar på mig när jag tror att jag sjunger för mig själv.

8. Har du provat amfetamin många gånger?


Nej inte en enda. Men det hade vart bra om jag hade gjort det när jag var yngre. Då hade jag kunnat skylla på att jag var ung o dum o då haft vetskapen om hur det känndes. Nu känns det kanske lite onödigt.

9. När du blir arg – känner du någon gång för att slå den personen på käften då?

Ja det har hänt fyra gånger. Att jag slagit någon alltså. Kännslan "att slå någon på käften" dock...har jag kännt oftare.

10. Lever dina föräldrar fortfarande tillsammans? Varför?

Nej tack och lov inte. För att det hade varit jobbigt för deras respektive och familjer tror jag.

11. Vad har du som är fyrtio år att samtala om på kafferasten med någon som är tjugo?

Jag är inte fyrtio utan 28. Jag anser nog att man alltid kan hitta gemensamma samtalsämnen om intressen eller liknande oavsett vilken ålder man än är i.

12. Varför är du singel fortfarande?

Jag är inte singel. Jag har en sambo.

13. Vilket träd skulle du vilja vara och varför?

Jag kan inget om träd men i Växjö hade vi fina bokskogar. Så jag slår till med att jag vill vara en bok.

14. Kan du hantera en sopkvast?

Ja om den är elektrisk. Dvs. en dammsugare. Kvastar är oberäkneliga!

15. På vilken sida av sängen tycker du bäst om att sova?

Den där jag kan få ha ansiktet utanför sängen så att jag ska kunna andas. Längst ut alltså, om den står vid en vägg. Annars tar jag helst den närmst fönstret.


Så nu har jag fördrivit min tid lite och för hoppningsvis även fördrivit din tid lite. Nu ska vi komma på vad fan vi ska hitta på idag. Kramar på er



Inskriven på arbetsförmedlingen

Japp det gjorde jag igår. Man måste vara det för att få a-kassa.
De har även berättat för mig att jag kan få aktivitetsstöd o praktisera på valfri arbetsplats. Bara jag frågar själv. Då får jag några hundra/dag tills a-kassan kommer i alla fall. Bättre än inget i alla fall.

Så jag ska prata med lite folk på sjukhuset o se om det finns en möjlighet att prkatisera där. Det är ju där jag vill jobba sen. Eller så kanske jg ska ta o praktisera på ett företag där jag kanske kan få jobb senare? Kanske vore smartast...jag ska prata med Johan om saken. Jag vet ju inte vilka företag som finns o som jag kanske kan få jobb på sen.

Nu ska jag fixa min kappa på stan o köra cola på Netto. Hej så länge!

Jag är dålig på att uppdatera min blogg. Jag vet!

Jag börjar göra mig hemmastadd här i Lidköping. Men jag har fortfarande lägenheten kvar i Gbg och än har jag inte fått några vänner här. Jag har kommit igång med att jobba en hel del. Olika ställen, olika "intron".
Annars har vi det bra Johan o jag.

Imorn ska jag till Arbetsförmedlingen o kolla om jag har rätt att få någon Alfa-kassa samt anmäla mig på Kommunals A-kassa. Jag kan ju inte sånt där om a-kassa o arbetsförmedlingen.

För någon månad sen ringde de upp mig från arbetsförmedlingen o frågade om jag hade fått jobb o då sa jag ju att jag hade fått börja på timmar här. Då frågade de om de skulle skriva av mig från förmedlingen o jag svarade, ja. För det trodde jag man skulle göra. Men man får inte alfa-kassa eller e-kassa om man inte är med i arbetsförmedlingen tydligen. Men det visste ju inte jag! Så nu måste jag börja om igen! Blä!

Jaja jag verkar ju inte ha något bättre för mig ändå.

Nu ska vi leta efter någon billig 142:a på blocket. Vi måste ha en fungerande bil!!!

Hej hopp på er.