Då ska vi se vad som händer... MYCKET

Min tanke när jag började skriva denna gången var att det skulle gå fort o att jag inte skulle skriva så mycket...
Det började så här.


Jag kommer att dra allt rätt så fort nu. För jag har migrän men jag är ändå så fucking uttråkad att jag måste göra något.
Sen är detta oxå något som har vart på gång en tid men inte blivit klart förns nu.


När jag skrivit klart allt ser jag att det var helt fel, haha! Detta blev lååååångt. N-joy!

Jag har ju jobbat på ett jobb där de, trots att jag frågat flera gånger, inte givit mig ett anställningsavtal. Från första början var det faktiskt jobbigt då jag var tvungen att acceptera en lön som var ca 40 kr/timmen under vad jag bör tjäna som kock annars. Jag fick heller ingen semesterersättning eller ob-tillägg. Men har man inget jobb så tar man det man får o det är företagare väldigt medvetna om nu för tiden tydligen.
Jag har hela tiden sökt nya jobb och till sist så har jag fått ett! På ett servicehem i Lidköping. Detta innebär ju att jag kommer att flytta dit. Jag flyttar ihop med Johan min underbara pojkvän.

Jag har ju lägenheten här i Gbg till 1 maj men det innebär bara att jag har 3 hyror kvar att betala så det borde jag kunna stå ut med. Det finns inget annat val. Jag var dum o skrev på ett kontrakt utan uppsägningstid. Men det är ju samma där, har man inget så tar man det som bjuds. Jag är verkligen tacksam över att Karin har hyrt ut till mig. Jag kunde ju inte veta att allt skulle gå käpprätt åt helvete med Stena och sen detta jobbet. Det kunde ju inte hon heller. Spike, deras katt som jag, enligt kontraktet, lovat att ta hand om under tiden jag hyr lägenheten får helt enkelt följa med till Lidköping i 4 månader.

Tyvärr har det visat sig att jag är allergisk mot Spike. Johan är allergisk mot både Spike o Festis. Jag hoppas att det är Spikes kvalster som hoppat på Festis o att de försvinner när vi lämnar tillbaka Spike:) så Johan slipper vara allergisk mot Fläskis. Än så länge är det inte så farliga symptom dock. Nästäppa och klåda i ögon och näsa. Så det blir till att äta medicin.
Jag o Johan var ju sjuka hela november och december till och från med förkylningar som inte ville ge sig så allergin har vi liksom inte reagerat över förns sjukan var borta, om man säger så.
Det var inte en enda av Karins vänner som kunde hjälpa till o ta Spike när de skulle åka så jag har inget annat val än att härda ut. Han är en helt underbar katt så den biten är inte jobbig alls. Det är bara den jävla klådan o täppan som plågar, hehe.

Nu ska jag äntligen få börja mitt liv med en man som vill ha en framtid med mig. Önskan är ju att ha familj, hus, barn o att gifta sig när man blir stor. Det är sååå skönt att veta det, så kan man bara sätta igång o bädda för sig. Spara pengar o skaffa bra bostad o jobb. Innan har jag liksom bara levat i nuet eftersom ingen velat tänka längre än, "vad som händer nästa helg?" Jag slipper stå still på ett o samma ställe. Detta är det första förhållandet sen min allra första pojkvän, för 10 år sen, som leder någon vart! Som inte bara har handlat om att "vi har ju det bra som vi har det".
Jag är lycklig med Johan och jag älskar honom.

Visst kanske det går lite fort men jag tänker så här...
Känns det fel? Nej
Är detta någon du INTE vill? Nej
Älskar jag Johan? Ja
Kan detta bli riktigt, riktigt bra? Ja

Om det inte finns något som säger stopp i mig...så måste det ju vara rätt! Då ångesten o jag har blivit rätt bra kompisar under årens lopp o jag VET hu ”fel” känns mer än väl!

Om allt känns bra...så är det ju bra! :-D

Förhållande tar slut här o där hela tiden. En del har bara varandra o en del har hus o barn. Det spelar ingen roll hur länge de vart tillsammans för det är inte lika med att det kommer att hålla livet ut. Det tror jag är viktigt att folk fattar. Då kanske inte de skulle döma ut såna som mig. Som träffar någon o bara vet att det är rätt.

Vänner o familj är lite oroliga o säger...
Varför måste ni har så bråttom? Flytta ihop efter tre månader och prata giftermål o barn o sånt?

Till att börja med så kan jag bara säga...jag har letat efter någon som Johan i hela mitt liv. Nu är han här o det känns som att jag inte riktigt kan behärska mig. Vi har pratat om barn o giftermål på det sättet som...
Vill du gifta dig i framtiden?
Med mig?
När?
Vart? svaret är: inte i kyrkan. Viktigt!!
Vill du ha barn i framtiden?
Med mig?
När?

Alla dessa frågor är viktiga. För tänk om jag efter två år tar upp det med barn o giftermål o det visar sig att han inte vill ha något utav det? Vad fan gör man då? Då har man slösat två år på någon som inte vill ha det samma som jag vill.

Nu har jag tråkat ut er med mina tankar alldeles för länge. Hehe, sorry.
Nu ska lägga in o redigera lite bilder nu så får vi se om några hamnar här. Hej på er alla så länge.



God jul!!!




Hej allihopa. Här kommer lite bilder från när jag o Johan var upp på kullen o besökte ruiener. Tyvärr hade det inte kommit någon snö än då men det blev fina bilder ändå. På oss. Haha!
Jaha, så idag är det julafton. Hittills har dagen bestått av att flippa bland kanaler och fejsbucka. Johan har satt sig att spela Modern Warfare 2.
Snart ska jag hoppa in i duschen o göra mig julfin sen bär det av till Johans mamma för att äta sig mätt. Jag hoppas det finns mycket mat. Jag älskar mat! Haha!
Vi har inte bytt julklappar än...undra när vi ska göra det?

Johan önskade sig en bil, en motorcykel och en Blu-ray fjärrkontroll. Ni kan ju lista ut vad han får, haha.
Jag önskar mig kläder i alla former och ett kamerastativ. Jag har slängt ur mig önskningar hit o dit hela månaden så han ska ha massor att välja på men just nu kommer jag bara ihåg det här.:)

Jag saknar min familj o mina vänner hemma i tälje. Pratade med mormor här om dagen o hon var lite ledsen över att jag inte skulle komma hem över jul. Nästa år!!! Då kommer både jag o Johan o då ska det fanimej tas igen för två förlorade jular. Jag var ju i Tokyo förra julen :S Inte så juligt direkt.

Men från mig, Johan o Fläskis...en riktigt god jul på er alla!
Kram



Jobb igen

Då leter man jobb igen då. Annars kan man inte flytta till Lidköping.

Jag har ju sökt en massa redan men idag ska jag ringa till kommunen. Äldreomsorg och handikapomsorgen har jag ju erfarenhet inom. Så jag ska ringa till något kontor. Så får vi se vart det bär sen:)

Igår skulle vi gått ut o gått o fotat lite. Först var vi förbi Johans kompisar som hade fest. Stannade ett tag o sen skulle vi ju då gå ut o promenera. Men usch o fy fan vad det var kallt o blåste. Hade det inte blåst hade det inte vart några problem man jag höll ju för fan på att blåsa bort. Vi övervägde att gå tillbaka till festen men insåg att det ändå var dax att gå o lägga oss snart. Så det blev hemgång o kolla på film.
Law abiding citizen
hette filmen o var mycket bra!

Tanken är ju att vi ska gå ut o fota idag istället. Men det verkar blåsa lika mycket idag med. Så vi får väl se. Jag ska ta o gå ner på stan en sväng tänkte jag. Måste ha babyolja. Jag är så jävla torr att man skulle kunna tro att jag hade solat för mycket o flagar. Annars får vi väl se vad som händer där på stan.

Men först äta o ringa kommunen.

Kram

I Sängen

I sängen ligger jag just nu o skriver lite blogg:)
Johans säng. Min Johans säng:)
Johan är på jobbet o jobbar. Bearbetar plåt. Själv har jag inte mycket att göra förutom att diska o vänta på svar från Johan. Om han vill ha mat när han kommer hem eller om vi ska vänta med det ett tag. Hemmafru Elin, till er tjänst!
Jag gör det så gärna så:D

Idag ska vi ut i snön o gå en härlig kall promenad. Kanske åker vi bil till stranden o går längs den...det hade vart mysigt. Vi får se hur dagen blir.

Jag har världens bästa pojkvän, så ni vet. Ni kanske tror att er pojkvän är bäst eller att DU är den bästa pojkvännen. Detta är fel. Min är bäst...ni/dem är bara näst bäst. O det är iofs inte fy skam det heller. Men...så det inte blir några frågetecken om det i fortsättningen. Ville bara att ni ska vara med på noterna o veta vad som gäller. Gött! Då var det avklarat:)

En av mina bästa killvänner Robin, ska bli pappa föresten!!! Grattis!!!! Eftersom jag inte bor i Växjö får jag reda på saker lite sent men hur som helst är det jättekul o jag är så glada för Robin o Emelies skull.

Om  jag är avundsjuk? Ja det kan man säga.

Nähä nu ska det ätas leftover pizza. Mumma!!!

Kram

Vad är det idag...tisdag va?

Till att börja med vill jag tacka min kusin Sara. Vad glad jag blir av att du läser min blogg. Trots att du är på andra sidan jorden o sitter på någon hotellchefs kontor, tar du dig tid att läsa min blogg! Det värmer:-)

Idag har jag faktiskt gjort någonting!!!
Jag klädde mig varmt och trots att migränen inte gett med sig så cyklade jag till Frölunda torg. Jag hade lite ärenden att uträtta, som att hämta ett formulär och handla mat. Så nu har jag handlat mat för säkert 4 dagar.

Då räknar jag så här:
  • yougurth på morgonen o en rostmacka med kaviar. 1 liter delat på 4 är ju 2,5 dl per dag.
  • två Denniskorvar med bröd till middag
  • en kopp välling eller pulversoppa med en rostmacka med kaviar eller knäckemacka med kaviar, om jag skulle vilja ha lite omväxling.
På detta lär jag överleva tills nästa gång pengarna kommer. Jag äter på jobbet på helgerna och imorn ska jag till Johan. Har jag tur i helgen kan jag laga personalmat och ta med mig hem det som blir över så har jag mat nästa vecka oxå. Smart va!

Som ni kanske förstått kommer jag inte att kunna åka hem till julen. Jag kommer istället att fira jul med Johan o hans familj. Då får jag i alla fall fira jul. Jag hoppas att denna julen och detta nyår kommer att bli bättre än förra året i alla fall. Haha fast det ska ju inte vara speciellt svårt!!!

2009 är på väg att ta slut och det har verkligen varit ett år av uppror och dramatik. För de flesta jag känner faktiskt. Enligt Mayakalendern ska ju 2009 vara det året "relationer förändras" och det har det faktiskt varit mer än vanligt tycker jag. Folk skiljer sig o gifter sig o skaffar barn o adopterar o förlovar sig o separerar och är otrogna som galningar.

Är det fler än jag som reagerat över detta?

Nu ska jag sortera tvätt o tvätta lite:) det ser jag av någon anledning fram emot. Då får man ju massa "nya" kläder och så får jag stå o vika tvätt. Något som bara får ske på ett sätt. MITT! Annars är det FEL o ligger inte bra i mina skåp. + att jag troligtvis skulle drabbas av någon form av panik o riva ut allt o börja om. Johnna får vika min tvätt med. Hon har "råkat" göra det en gång när jag bad henne om hjälp att hämta min tvätt ur tvättstugan. Jag blev livrädd och kände hur paniken steg och hjärtat började slå snabbare.....men...Det var godkänt. Hon lärde tmig till och med ett nytt sätt att vika lakan. Som jag tror att jag tagit efter nu:-) Herregud vilket samtalsämne! Jag borde kanske söka hjälp för detta...tanken har slagit mig flera gånger. Haha!

hej på er alla!

Måndag

En dag med sömn, städning och migrän.

Ja det är vad dagen har haft i sitt sköte, eller hur man nu säger om man nu prompt måste använda ordet "sköte". Och det måste ju jag, eftersom det låter sofistikerat och det vill ju även jag försöka lura på folk att jag skulle vara.

Läste min kära kusin Saras resedagbok
<Saras resedagbok> för ett tag sen och skrattar vid varannan mening. Hon är en otroligt bra journalist! För att inte tala om en jävligt rolig människa. Personliga texter får den där extra twisten som man så gärna vill ha i det folk skriver.

Jag lyssnar ju på Astrid Lindgrens Pippi på ljudbok. Det är otroligt vad det lyckats undgå mig att Astrid var en riktigt otroligt rolig komiker. Underskaddad som komiker till och med!
Den här till exempel:
"Det går kanse inte att bli en verkligt fin dam, om man inte lär sig hur många hottentotter det finns i Australien"

Jag rekomenderar att läsa eller lyssna på den även som vuxen. Det väcker gamla minnen och så får man ett vuxet perspektiv på Astrids sagor. Bröderna Lejonhjärta är rent av läskig!

Nu måste jag vila bort migränen. God natt

En dag jobbad och klar.

Idag vaknade jag ganska sent...eftersom jag först vaknat ganska tidigt och haft migrän, tagit flummedicin och somnat om igen. Så jag hade välca två tinnar på mig att göra mig i ordning innan jobbet. Men det är ju gott om tid.

Tycker lite synd om katterna som typ bara ser mig vakna o gå till jobbet och komma hem o somna. Det blir väl bättre sen...allt blir bättre sen:-)

Det var rätt så lugnt på jobbet så jag var ute o stod lite i baren oxå. Två av stammisarna var där. Vår husgay Andrej var nyfriserad och fin. Vi pratade lite om Lidköping och Götene där han bott (och där min Johan bor o kommer ifrån) Han sa att han fick tårar i ögonen o var tvungen o gå o ta luft...sen såg jag honom inte mer. Han är för söt. Ska alltid skåla med mig trots att jag inte har något att skåla med. SKålas ska det självklart göras på Ryska, eftersom han är ryss och han tycker att jag pratar så bra ryska. Haha!

På vägen hem så tittade jag på bilder i mobilen på min vackra pojkvän. Jag blir alltd glad när jag öppnar mobilen o ser honom (har honom som bakgrundsbild som en duktig flickvän). Jag öppnar mobilen, ser honom, ler, ryser av välbehag och tänker; Fan vad jag älskar den här killen!
Det är fan helt sjukt hur jag kan få så starka känslor för någon jag inte känt så länge. Men det är besvarat så jag är hur glad som helst ändå:-) Orkar inte tänka på vad man ska o bör o måste. Jag är kär, förälskad och älskar på samma gång typ, haha!

Nu ska jag sova, igen.
Kram på er.

Nytt inlägg...

Så ok. Efter noga övervägande tänker jag skriva lite blogg till.

Just nu jobbar jag bara helger på Kings head som kock. Men det kommer att bli mer snart...
annars leter jag efter nytt jobb i Lidköping. Jag trivs inte här i Gbg för fem öre och om jag bara får ett jobb kan jag ta med mig katterna o fortsätta mitt liv. Just nu bor jag ju i andra hand och visst...det skulle vara perfekt om jag ville vara här i denna staden. Men som mitt liv ser ut nu så är det bara en käpp i hjulet.

Så jävla typiskt att det skulle bli så här! Jag som var så glad över lägenheten. Det är jättefin, det är inte det. Men med lägenheten kom även ansvaret med en till katt. En katt är inte några problem alls att resa med eller att ta med sig till Johan i Lidköping. Däremot att ta med sig två katter och dessutom, någon annans katt oxå, är fan så mycket svårare. Så jobbigt att jag nu sitter fast i gbg o kan inte göra så mycket förutom att passa katter. Så livet suger rätt rejält nu.

Johan tjatar dagligen på att jag ska flytta till honom och jag vill det jag med såklart. Så jag söker jobb och drömmer om den dagen vi kan få börja leva vårat gemensamma liv.

Annars har jag o Johan varit tillsammans i två manader nu. Det känns som längre dock. Vi har ju pratat flera timmar om dagen i nästan en månad innan det att vi träffades. Det är underbart att ha Johan. Han gör mig så sprudlande lycklig.

Jag vet att ni som läst min blogg i många år har hört mig säga så om nästan alla killar. Och varje gång har jag menat det. Skillnaden från då är ju dock att denna gången vill Johan oxå dela sitt liv med mig. De andra har velat så mycket mer med sina liv. Johan vill oxå mycket med sitt liv, men först och främst vill han dela det med mig. Att vakna varje dag och känna att man är behövd och älskad är en underbar känsla och jag vill alltid att det ska vara så.

som ni kanske ser så är klockan jättemycket...jag kan inte sova. Jag saknar Johan för mycket. Ingen Johan att hålla i. Ingen att krama o gosa med.
För hoppningsvis kanske jag kan åka ett par dagar nästa vecka till honom. Men inte hela veckan, trots att jag är ledig. Jag har katter att passa. Jävla skit!

ska försöka att sova nu i alla fall...jag tror att Astrid Lindgren ska få läsa en saga för mig. Har massa böcker på datorn...bland annat Astrids böcker:-) najs som fan att somna till hennes lugna röst. Det är bättre än sömntabletter, haha!
God natt!